Onze geschiedenis
"The future influences the present just as much as the past." - Friedrich Nietzsche

1995

In 1995 slaan Johan Verbruggen en Remi Van der Borght de handen in elkaar. Beiden konden reeds bouwen op heel wat ervaring in de fijnmechanica. De eerste productie vindt plaats in de kelder van Johan, Frebo bvba is een feit.

2004

Er wordt stelselmatig geïnvesteerd in nieuwe machines waardoor het gebouw stillaan te klein wordt en er nood is aan bijkomende productieruimte en moderne kantoren. Er wordt bijgebouwd op de huidige locatie waardoor de productieruimte verdubbeld.

2011

Het gebouw en de gronden op het aangrenzende perceel komen te koop te staan en worden aangekocht door Frebo om toekomstige uitbreiding mogelijk te maken.

2017

Ook op het gebied van automatisering is Frebo in België één van de voorlopers. De eerste robotisering van een freesmachine wordt aangekocht om één van de 5-assers te automatiseren. De capaciteit wordt daarmee gevoelig verhoogd en de concurrentiepositie versterkt.

2019

De Hermle C12, die overgenomen werd van Quantor, wordt ook voorzien van een robot om aan de grote vraag naar 5-assig CNC seriewerk te kunnen voldoen.
China: bring it on!!!

2023

Een Hermle C12 en een Hermle C250 vervoegen ons machinepark ter vervanging van de twee oudste 5-assers, deze machines met  grotere gereedschapsmagazijen zorgen ervoor dat we weeral wat performanter kunnen werken. 

1997

De kelder wordt al snel te klein en in 1997 wordt een gebouw van 400 m² aangekocht op het bedrijventerrein Nieuwland te Aarschot.

2009

Als voorloper op technologisch vlak is Frebo steeds mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van CNC frezen. De eerste 5-assige freesmachine, een Hermle C600 doet zijn intrede.

2016

Wegens de naderende pensioenleeftijd van Remi en een gebrek aan opvolging wordt er naar een oplossing gezocht om de continuïteit van Frebo te waarborgen. Er wordt een overnemer gezocht en gevonden, Bart Peeters neemt het bedrijf over.

2018

In Rotselaar zoekt een collega, die de pensioenleeftijd bereikt heeft, een overnemer. Frebo neemt Quantor bv over, de machines en medewerkers verhuizen mee naar Aarschot en in één klap verdubbelt de 5-assige capaciteit van twee naar vier machines.

2022

Ook het ecologische aspect ontsnapt niet aan de aandacht, het volgende investeringsproject wordt afgerond met de plaatsing van 234 zonnepanelen. De productie is alweer een beetje groener.

....

Many great things to come....